بهترین قیمت لوازم گرمایش از کف را از کجا خرید کنیم
بهترین قیمت لوازم گرمایش از کف را از کجا خرید کنیم
ابتدا لازم است که کلیات راجع به نحوه عملکرد سیستم گرمایش از کف واگویه کنیم. سیستم گرمایش از کف یک سیستم گرمایشی است که در آن به جای اینکه گردش آب داغ داخل رادیاتورها باعث گرمایش محیط شوند از عبور آب از داخل لوله ها استفاده میشود. اما به دلیل نکات فنی که وجود دارد بایستی از یک سری مقررات و استاندارداها پیروی شود.
برای اجرای سیستم گرمایش از کف هر محیط مسکونی یا غیر مسکونی را به چند منطقه تقسیم بندی کرده و این تقسیم بندی بایستی طوری انجام شود که هر بخش بین 85 تا 95 متر طول لوله مصرف شود. معمولا به ازای هر مترمربع 4متر طول لوله چرخیده و بر این مبنا هر زون حدود 20 تا 25 بایستی محاسبه شود. البته طول مسیر از کلکتور تا محل نیز محاسبه شود.
بعد از تقسیم بندی کف بایستی یک جایی در میانه محیط محلی برای نصب کلکتور پیدا کرده تا سیستم لوله کشی گرمایش از کف را آز آنجا آغاز کنیم. اما قبل از اجرای لوله کشی بایستی برای عایق بندی از فوم و عایق های مخصوص استفاده شود. برای کنترل هر قسمت از سیستم گرمایش از کف بر روی یک کلکتور یک انشعاب ایجاد کرده و همان قسمت اختصاص میدهیم. هر بخش یک انشعاب به کلکتور رفت و یکی به کلکتور برگشت دارد. از پکیج و سیستم گرمایش از کف نیز نیاز به یک لوله کشی داریم. یک سری از قطعات نیز لوازم مورد نیاز گرمایش از کف هستند که به صورت سلیقه ای و بسته به شرایط انتخاب میشوند.به غیر از پکیج و موتورخانه که برای راه اندازی گرمایش از کف نیاز داریم, لیست قیمت لوازم گرمایش از کف به شرح زیر هستند.
فوم و عایق گرمایش از کف شامل فوم شانه تخم مرغی, فوم رولی یا ورقه ای, فوم متالایز یا ایکس پی ای و یا انواع دیگر فوم با پوشش های گوناگونی که به بازار عرضه میشوند. این فوم ها تقریبا بین 60 تا 100 هزار تومان از هزینه گرمایش از کف را در بر میگیرند.
بست نگهدارنده لوله که قیت زیادی نداشته و در صورت استفاده از فوم شانه تخم مرغی به این نوع فوم نیازی نیست.
لوله که تقریبا بین 90 تا 100 هزار تومان از هزینه اجرای گرمایش از کف را صرف آن میکنیم.
کلکتور و تجهیزات کلکتور که بسته به نوع لوازم گرمایش از کف در حدود متری 100 تا 150 هزار تومان
دستمزد اجرا و نصب تجهیازت گرمایش از کف که که درحال حاضر یعنی سال 1402 در حدود متری 100 هزار تومان است
این هزینه های بالا مخارج اجرای و خرید لوازم گرمایش از کف معمولی هستند که در صورت نیاز به نصب پمپ گرمایش از کف , ترموستات یا دیگرتجهیزات لوکس و خارجی قیمت گرمایش از کفرا تا متر مربعی 500 هزارتومان افزایشمیدهند.
شیرهواگیری یا ایرونت, زیرسازی, محافظ لوله, فوم عایق کناری از دیگر تجهیزات گرمایش ازکف هستند.
قیمت لوازم گرمایش از کف
در حال حاضر که روزهای پایانی سال 1402 خورشیدی است هزینه و قیمت اجرای گرمایش از کف حدود 350 تا 400 هزار تومان به ازای هر مترمربع میباشد . این تلورانس قیمت نیز به دلیل تفاوت در مخارج و هزینه های خرید است . دستمزد اجرای گرمایش از متری حدود 80 تا 120 هزار تومان متر مربع لوله یا حدود 35 تا 40 هزار تومان اجرت در طول لوله کار شده میباشد . قیمت خریدلوازم نیز شامل هزینه خرید فوم یا یونولیت شانه تخمه مرغی , فوم XPE یا متالایز , مش , کف سازی , کلکتور , لوله و اتصالات , شیرالات گرمایش از کف , پمپ و ایرونت و دیگر تجهیزات جانبی گرمایش از کف میباشد . هر کدام از موارد فوق میتوانند در قیمت اجرای گرمایش از کف تاثیر بگذارند .
لوله گرمایش از کف
بست گرمایش از کف
کلکتور گرمایش از کف
جعبه کلکتور
شیر کلکتوری
بهترین لوله برای اجرای سیستم گرمایش از کف لوله های پنج لایه هستند. برند نیوپایپ و سوپرپایپ از معتبرترین مارکها بوده و بهتر است از برندهای متفرقه و به خصوص لوله های چینی و وارداتی استفاده نشود. سایز لوله پنج لایه مورد نیاز گرمایش از کف که مهمترین لوازم و تجهیزات این سیستم هستند, سایز 16 بوده و به ندرت از لوله های تک لایه پکس نیز استفاده میشود. در حال حاضر قیمت لوله 16 نیوپایپ متری 17 تا 22 هزار تومان به فروش میرسد.
بست های گرمایش از کف برای تثبیت لوله روی عایق استفاده میشوند. بست خاردار و بست ریلی از انواع بستهای موجود بوده و قیمت آنها نسبت به دیگر لوازم مورد نیاز زیاد نیستند. در صورتیکه فوم شانه تخم مرغی استفاده شود نیازی به به کارگیری بست وجود نداشته و فوم های شانه تخم مرغی مسیرهای مخصوصی برای عبور لوله کشی دارند.
کلکتور گرمایش از کف یک قطعه لوله ای با چند انشعاب است که معمولا از فلز برنج ساخته میشود. کلکتورهای گرمایش از کف یک سایز اصلی مثلا 1 اینچ داشته که بر روی آنها روزنه های فرعی با انشعاب کوچکتر مثلا 1/2 روی آنها ایجاد شده است. انشعاب گیری شیر و سایز تجهیزات بر روی کلکتور انجام میشود. لوله اصلی از پکیج یا موتورخانه وارد کلکتور رفت شده و با توزیع بین بخش های مختلف گرمایش از کف به کلکتور برگشت منتقل و از آنجا به مولد گرمایشی باز میگردند. کلکتور گرمایش از کف نیوپایپ , نیوکلکتور, کلکتور آلومنیومی و کلکتور سوپرپایپ از انواع مختلف کلکتور گرمایش از کف هستند. کلکتورهای بر حسب سایز لوله اصلی و تعداد خروجی و سایز فرعی نام گذاری میشوند. مثلا یک کلکتور با سایز اصلی 1 اینچ و تعداد خروجی های 5 با سایز 1/2 به اسم کلکتور 1 اینچ 5b 1/2 شناخته میشود. کلکتورهایی با سایز 11/4 و بیشتر در سایز اصلی و تعداد خروجی های تا 12 عدد و فرعی های تا 3/4 نیز وجود دارند و البته به ندرت استفاده میشوند.
جعبه کلکتور یک باکس فلزی یا جعبه پلیمری است که کلکتورهای رفت و برگشت در آن جای میگیرند. جعبه کلکتورهای بسته به طول کلکتورها استفاده شده و به تناسب آنها تهیه میشوند. جعبه کلکتور 45 در 45 کوچکترین و جعبه کلکتور 130 سانتیمتری بزرگترین سایز جعبه کلکتور هستند.
از دیگر لوازم مورد نیاز گرمایش از کف برای نصب کلکتور پایه کلکتور است که بایستی به داخل جعبه کلکتور پیچ شده و کلکتور روی آن قرار بگیرد. علاوه بر این به بست کلکتور برای مهار کلکتور نیز نیاز داریم. هر جعبه کلکتور نیاز به دو پایه برای دو کلکتور و 4 بست برای مهار آنها نیاز دارد.
شیر کلکتوری یک نوع ball valve یا شیر توپی نیم دور است که بر روی انشعابات و ورودی کلکتور نصب میشود. برخی از کلکتورها مانند نیوکلکتور روی خود شیر هم دارد. شیرهای کلکتور ممکن است یک سر روپیچ و یک سر توپیچ باشند و از یک سمت به کلکتور و از سمت دیگر به لوله های گرمایش از کف متصل شوند و ممکن است از سمت لوله کوپلینگی باشند که به شیر کلکتوری یک سرکوپل معروف هستند. سایز شیرهای معمولا 16*1/2 هستند. هر بخش دارای یک شیر رفت و یک شیر برگشت برای کنترل و قطع و وصل است. درپوش کلکتور نیز برای انسداد موقت یا دایم سوراخ هایی که فاقد کارهایی هستند, از لوازم مورد نیاز گرمایش از کف هستند.
نظرات
ارسال یک نظر